Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Acar: Devlet, artık bizim sesimizi de duymalı”

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı  Acar:  Devlet, artık bizim sesimizi de duymalı”

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, Bandırma'da 46 bin tescilli araç bulunduğunu...

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Acar, Bandırma’da 46 bin tescilli araç bulunduğunu, ayrıca her gün Bandırma trafiğine başka kentlerden gelen 10 aracın daha girdiğini belirtti. Gerekli önlemler alınmaz ve yeni otoparklar yapılmazsa 5 yıl içinde araçların, Cumhuriyet alanı bölgesine inemeyecek kadar trafik sıkıntısı yaşanacağına dikkati çeken Acar, bazı caddelerin de tek yönlü duruma getirilmesi gerektiğini belirtti. Acar, bu caddelerin öncelikle Kurtuluş ve Ordu caddeleri olduğunu, daha sonraki aşamada ise Atatürk Caddesi’nde çift yönlü otopark uygulamasına son verilmesi gerektiğini açıkladı.
31 Mart 2002’de geldiği Oda başkanlığı görevini bugüne dek aralıksız sürdüren Acar, şoför esnafının son yıllarda ekonomik zorluklar içinde geçim mücadelesi verdiğine işaret ederken, şunları söyledi:
“Devletten üç önemli beklentimiz var. Birincisi, deniz yollarındaki yolcu taşıma araçlarına uygulanan akaryakıt indiriminin bize de yansıtılmasıdır. Deniz yollarındaki bu akaryakıt indirimi, nedense vatandaşların yolcu bilet ücretlerine indirim olarak yansıtılmamaktadır. Bize uygulandığı takdirde yolcu bilet ücretlerinin düşürülmesi sözünü veriyoruz. İkincisi, araçlarımızın yenilenmesi sırasında bir kereye özgü olmak üzere Özel Tüketim Vergisi(ÖTV) ve Katma Değer Vergisi’nden(KDV) muaf tutulmamızdır. Üçüncüsü ise Avrupa standartlarına uygun bir vergi sistemi getirilmesidir. Devlet, artık şoför esnafının sesini de duymalıdır.”
Odalarının 1100 üyesi bulunduğunu belirten Ali Acar, ayrıca Edincik Mahallesi dahil, Bandırma’da 45 taksi durağında, 290 ticari taksinin çalıştığını sözle rine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false